Odstop celotne uprave in poziv k prijavi novih kandidatov

Odstop celotne uprave in poziv k prijavi novih kandidatov

Spoštovani, člani Združenja vejperjev Slovenije,

kot ste najbrž že sami opazili je naše društvo zadnja leta precej neaktivno. Uspeli smo zagotoviti sredstva za obstoj in vzdrževanje naše internetne strani še za nekaj let, to pa je v zadnjem obdobju tudi vse kar smo naredili.     

In ravno zaradi te neaktivnosti in v upanju po novem elanu, ki ga društvo krvavo potrebuje, smo se odločili, da celotna uprava društva odstopi s funkcije. Zato smo z dnem 23.10.2023 podali odstopno izjavo Jaz – kot predstavnik društva, Matija Likar – kot sekretar društva, Jure Matoh – kot blagajnik društva, ter Aleš Jerič – kot predstavnik disciplinske komisije.

Tako je z dnem 23.10.2023 začel teči 30 dnevni rok v katerem je potrebno izbrati, ter potrditi nove kandidate za proste funkcije društva. Torej predsednika, sekretarja in blagajnika. Društvo za svoje delovanje potrebuje predsednika, sekretarja, ter blagajnika, zato je potrebno te tri funkcije nujno izvoliti. V nasprotnem primeru gre društvo v postopek zaprtja in izbrisa iz registra društev.

Koledar poteka dogodkov:

  • Do 4.11.2023 zbiramo prijave za omenjene funkcije. Na omenjene funkcije lahko kandidirajo člani društva, kamor se sami prijavijo, ali pa kandidata predlagajo člani društva s priloženim soglasjem kandidata. Kandidati naj se prijavijo na elektronski naslov: klemen@zv-slo.si.
    Kandidate za predsednika društva prosimo, da poleg prijave dodajo še program, ki ga imajo v svojem mandatu namen izvajati, ter vizijo za nadaljnje vodenje društva, saj se bodo člani društva, na podlagi teh informacij, lažje odločali na e-kongresu.
  • V terminu od 5.11. do 14.11.2023 bomo po elektronski pošti vsem članom društva poslali predlagane kandidate, ter njihove programe in vizijo za nadaljnjo delovanje društva. V tem terminu bo kandidatom možno postaviti tudi dodatna vprašanja, ki bodo potem z odgovorom vred preko elektronske pošte posredovana vsem članom društva.
  • Od 15.11. do 21.11.2023 bo potekalo elektronsko glasovanje članov društva. Pogoj za veljaven glas je elektronski naslov, s katerim se je član registriral v društvo.
  • 22.11.2023 bodo razglašeni rezultati glasovanja in s tem potrditev nove uprave društva. 

V kolikor uprava ne bo potrjena, pomeni da društvo ne more delovati, zato gre v postopek zaprtja in izbrisa iz registra društev.

V upanju na novo izvolitev uprave in nadaljevanje dela Združenja vejperjev Slovenije Vas lepo pozdravljam.

Predsednik ZVS,
Klemen Kožuh 

Komentarji